İşgal rejimi Lübnan'da 4 sivili katletti, Hizbullah işgal yerleşimlerini füzelerle vurdu

İşgal uçaklarının Lübnan'ın güneyinde bir aracı bombalaması sonucu bir kadın ve 3 torunu şehit olurken Hizbullah, buna karşılık işgal yerleşimlerini füzelerle vurdu, Lübnan makamları da işgal rejimine tepki gösterdi.
İşgalci siyonist rejim uçakları, Lübnan'ın güneyinde Blida ile Ainata arasında sivil bir aracı bombaladı. İşgal saldırısında bir kadın ve 3 torunu şehit olurken araçtaki anne de ağır yaralandı.
Lübnan'daki Hizbullah da bu olayın ardından bir açıklama yaparak, saldırıya füzelerle karşılık verdiklerini duyurdu.
Hizbullah, işgale Katyuşa füzeleri fırlattı
Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "Siyonist düşmanın işlediği, bir kadın ve üç torununun şehit edildiği menfur ve vahşi suça karşılık olarak, "Kiryat Şmona" yerleşimini "Katyuşa" füzeleriyle bombaladık. Sivillere yönelik zarar ve saldırılara asla tolerans göstermeyeceğimizi, tepkimizin sert ve güçlü olacağı konusunda uyarıyoruz." denildi.
Lübnan Başbakanı Necib Mikati ise işgalin sivil katliamına ilişkin "menfur bir suç" nitelemesi yaparken işgalin bu suçunun göz ardı edilmeyeceğini ve uluslararası kanallardan Güvenlik Konseyi'ne şikayette bulunulacaklarını ifade etti.
Öte yandan Hizbullah'ın fırlattığı füzeler, işgalci rejimin Demir Kubbe sistemini delerek Kiryat Şmona'ya düştüğü ve yangına yol açtığı bildirildi. İşgal medyası ise atılan füzeler sonucu en az bir siyonistin öldüğünü aktardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.