İşgal rejimi, ordu bütçesi konusunda büyük bir kriz ve keskin anlaşmazlıklar yaşıyor
İşgal medyası Maariv gazetesi, Maliye Bakanlığı ile işgal ordusu arasında ordu bütçesinin hazırlanması konusunda yaşanan çatışmanın ardından işgal ordusunda deprem meydana geldiğini bildirdi.
İşgal medyası Maariv’in haberine göre, işgal ordusu Bakanlığı Genel Müdürü Tümgeneral (Emekli) Amir Baram, Maliye Bakanlığı’nı, ordu ve güvenlik teşkilatının donatılması için gerekli temel bütçeleri durdurmakla suçladı.
Baram, bu durumun, işgal ordusunun “İran füze tehdidi de dahil olmak üzere birçok cephede gelişen tehditlerle mücadelede verimliliğe ulaşmasını engellediğini” belirtti.
Baram, ayrıca Maliye Bakanlığı’nın, iki yıllık soykırımın ardından tükenen tank ve zırhlı araç yedek parçalarının alımını engellediğini söyledi.
Maliye Bakanlığı, soykırım boyunca güvenlik teşkilatına “açık çek” verildiğini, belirterek, “Savaşan güçlerin parçası olmayan on binlerce yedek askerin tutulması her ay milyarlarca şekele mal oluyor.” ifadesine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Peru’nun meydana gelen trafik kazasında, bir yolcu otobüsünün minibüsle çarpıştıktan sonra uçuruma yuvarlanması sonucu 37 kişi hayatını kaybetti.
Endonezya’da yetersiz beslenmeyle mücadele amacıyla başlatılan ücretsiz yemek programının, ülke genelindeki gıda zehirlenmelerinin neredeyse yarısına neden olduğu açıklandı.
siyonist rejim sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, ordu radyosunun 1 Mart 2026 itibarıyla kapatılacağını duyurdu.