İşgal rejimi saldırılarında şehid sayısı 36 bin 439'a yükseldi

Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda şehid sayısı son 24 saatte 60 artarak, 36 bin 439'a yükseldi.
Gazze Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, işgal rejiminin Gazze Şeridi'ne yönelik 240 gündür sürdürdüğü saldırılara ilişkin bilgi verildi.
İşgal rejiminin son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerinde 4 katliam gerçekleştirdiği, söz konusu saldırılarda 60 Filistinlinin daha şehid olduğu, 220 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.
İşgal rejiminin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehid sayısı 36 bin 439'a, yaralı sayısı ise, 82 bin 627'ye yükseldiği kaydedildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin Kızılhaç aracılığıyla Filistinli onlarca şehidin cesedini teslim etmesiyle birlikte işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında işlediği suçların vahşiliği bir kez daha ortaya çıktı.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.