İşgal rejimi Şifa Hastanesi'nin çevresini bombalıyor

İşgalci siyonist rejim, vurmakla tehdit ettiği Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yakınlarına şiddetli bombardıman düzenliyor.
İşgalci Siyonistler, Gazze'de 7 Ekim'den bu yana en yoğun saldırılarını gerçekleştiriyor. İşgalciler hava saldırılarıyla eş zamanlı karadan ve denizden de bombardıman düzenledi. İşgal ordusu yetkilileri, hava saldırılarıyla birlikte Gazze'ye kara saldırılarını genişlettiklerini duyurdu.
Öte yandan işgalciler, daha önce vurmakla tehdit ettikleri Şifa Hastanesi'nin çevresini bombalamaya başladı. Kaynaklar, Şifa Hastanesi'nin yanı sıra Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi civarında da şiddetli bombardımanların yaşandığını kaydetti.
İşgal rejimi vurmakla tehdit etmişti
Filistin'deki İslami direniş hareketi HAMAS, geçtiğimiz saatlerde Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığını öne süren işgal rejimine yanıt vermişti.
HAMAS'tan yapılan yazılı açıklamada, "Nazi işgalinin, Şifa Hastanesi'nin askeri amaçlarla kullanıldığı veya burada herhangi bir HAMAS yetkilisinin bulunduğuna" yönelik iddiaların yalan olduğuna dikkat çekilmişti.
Bu iddialar karşısında Birleşmiş Milletler ile Arap ve İslam ülkelerine çağrıda bulunan HAMAS, sağlık sistemini bombalama ve yok etme çılgınlığını durdurmak için derhal müdahale etmeye; ayrıca faşist düşman elinin halkın üzerinden çektirilmesi ve Gazze Şeridi'nde bugüne kadar işlenen utanç verici insanlık suçlarına son verilmesi çağrısında bulunmuştu.
İşgalin, Şifa Hastanesi hakkındaki iddialarının, Ehli Baptist Hastanesi'nin bombalanması suçunu kabul ettiğini bir kez daha ortaya koyduğuna dikkat çekilen açıklamada şunlar kaydedilmişti:
"Terör işgal ordusunun askeri sözcüsünün açıklamalarında yer alan bu asılsız iddiaların, suç teşkil ettiğini ve tehlikeli söylemler olduğunu belirtiyoruz. Bu iddialar ayrıca binlerce hasta ve yaralının bulunduğu, 40 binden fazla yerinden edilmiş kişinin barındığı merkez hastanenin hedef alınmasına zemin hazırlamaktadır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Suriye Devlet Başkanı Ahmed Şara, önümüzdeki hafta Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ve Türkiye'yi ziyaret edecek.
HAMAS, siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde oyun oynayan bir grup çocuğu kasıtlı olarak hedef almasının, vahşi doğalarını ortaya koyduğunu belirtti.
Nijerya'nın Ogun eyaletinde yolcu otobüsü ile üç otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 25 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Kongo'da şiddetli yağışlar sonucu meydana gelen selde 30 kişi hayatını kaybetti.