İşgal rejimi sivilleri hedef aldı: 198 şehid, 1610 yaralı

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminin hava saldırısında sivilleri hedef aldığını, 198 Filistinlinin şehid olduğu, 1610 kişinin yaralandığını açıkladı.
İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın işgal rejimine yönelik başlattığı geniş kapsamlı "Aksa Tufanı" operasyonunun ardından işgal rejimi hava saldırılarıyla sivilleri hedef aldı.
Saldırılarda ilk belirlemelere göre, 198 Filistinli şehid olurken, 1610 kişi de yaralandı. Operasyon kapsamında 100'ün üzerinde işgal rejimi öldürülürken, 740'ı aşkın kişi de yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.