İşgal rejimi son 24 saatte 704 sivili şehid etti
HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, son 24 saatte işgal rejiminin vahşi saldırıları sonucu çoğunluğunu çocuk ve kadınların oluşturduğu 704 sivilin şehid olduğunu belirtti.
Şehid edilenlerden 305'inin çocuk olduğunu belirten Kasım, işgal rejiminin uluslararası hukuku hiçe saydığını söyledi.
Kasım, "Bu saldırılar, Güvenlik Konseyi'nin Gazze Şeridi'ndeki saldırılara yönelik özel bir toplantının yapıldığı zamanla aynı anda gerçekleştirildi. Bu durum Siyonist rejimin tüm uluslararası kurumları ve kararları ne kadar göz ardı ettiğini bir kez daha doğruluyor." ifadelerini kullandı.
Daha önce HAMAS hareketinin istihbarat ofisi, siyonist rejimin şu ana kadar Gazze'ye attığı bomba miktarının Hiroşima'yı vuran atom bombasının gücüne eşit olduğunu açıklamış ve kilometre başına ortalama 33 ton patlayıcının düştüğünü bildirmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.