İşgalci ABD ve İngiltere'den Yemen'e saldırı

İşgalci ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçakları, Yemen'in başkenti Sana ile Taiz kentine yeni hava saldırıları düzenledi.
Ensarullah hareketinden yapılan açıklamada, ABD-İngiliz güçlerinin başkent Sana ile bazı vilayetlere hava saldırısı düzenlediği belirtildi.
Hava saldırılarından dördünün Sana'daki ed-Deylemi Hava Üssü'ne yapıldığı, diğer dört saldırının da es-Sab'in ilçesindeki el-Hafa bölgesini vurduğu ifade edildi.
İşgalci ABD ve İngiltere'ye ait savaş uçaklarının Taiz kentinde iki yeri, El-Beyza kentinde de bir noktayı vurduğu aktarıldı.
Sana'ya düzenlenen saldırıların, Yemen'e yönelik saldırıların başlangıcından bu yana en şiddetli saldırılar olabileceği belirtildi.
ABD, Yemen'e yönelik daha önceki saldırılarını Akdeniz'deki savaş gemilerinden, İngiltere ise Güney Kıbrıs'taki Ağrotur üssünden havalanan uçaklarla düzenlemişti.
Saldırılara Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda da destek vermişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.