İşgalci ABD, Yemen’e 41 hava saldırısı düzenledi
İşgalci ABD savaş uçakları, Yemen’in çeşitli bölgelerine yönelik yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Gece saatlerinde başlayan bombardımanda başkent Sana da dahil olmak üzere birçok kent hedef alındı.
Yemenli kaynaklara göre, ABD uçakları iki saldırıyla Sana Uluslararası Havalimanı’nı, bir başka saldırıyla ise başkentin kuzey kesimini vurdu. Saldırılarda daha önce hedef alınmış bölgelerin tekrar bombalandığı belirtilirken, bunun halkı korkutmaya yönelik bir adım olabileceği ifade edildi.
Sana’nın güneyindeki es-Suvad bölgesi ve başkent merkezindeki Tahrir ilçesi de bombardımana maruz kalırken, bu saldırıların sivillerin evlerine zarar verdiği bildirildi. Yemen’in batısında bulunan Hudeyde vilayetinin Lahye ilçesi üç kez hedef alınırken, Suada vilayetinin Sufra ilçesine beş saldırı düzenlendi.
Ayrıca, kuzeydoğudaki Cevf vilayetinin Hamidat ilçesi üç hava saldırısına maruz kalırken, Amran vilayetinin Harf Sufyan ilçesine sekiz hava saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırılar sonucunda bölgede iletişim ağı büyük ölçüde devre dışı kaldı.
İşgalci ABD savaş uçakları Amran vilayetindeki Lubbada, Amşiye, Habaşe, El-Adi, El-Abla ve El-Cebel El-Esved bölgelerine ise 19 hava saldırısı düzenledi.
ABD'nin saldırıları, Yemen’deki insani krizi daha da derinleştirirken, sivillerin güvenliği konusunda endişeleri artırıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD yönetimi, İran İslam Cumhuriyeti ile savaşın başlamasının ardından güvenlik gerekçesiyle personelini geri çektiği Orta Doğu'daki büyükelçiliklerinde aylar sonra yeniden normalleşme görüntüsü vermeye çalışıyor.
Sudan’ın Kordofan bölgesinde sivilleri taşıyan bir gruba yönelik İHA saldırısında 8 sivilin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaralandığı bildirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'da ordu tarafından kullanıldığı belirtilen bazı lojistik merkezleri ile liman tesislerine gece saatlerinde saldırı düzenlendiğini açıkladı.
Irak’ın Diyala vilayetindeki Khanaqin bölgesinde 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.