İşgalci katiller sivil alanları, Hizbullah askeri stratejik noktaları vuruyor

İşgalci katiller, Lübnan'a yönelik kanlı katliamlarını 16'ncı gününde tırmandırmaya devam ediyor. Beyrut'un güneyindeki Dahiye bölgesini yeniden bombaladı ve Güney Lübnan'da kara işgalini sürdürüyor.
Bu süreçte ağır bombardıman ve Hizbullah ile şiddetli çatışmalar yaşanıyor. İşgalciler gece boyunca ve sabah saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'un güneyindeki Dahiye'ye hava saldırıları düzenledi.
Afet Risk Yönetim Birimi, işgalcilerin saldırılarının başladığı 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana Lübnan'da şehid sayısının 2 bin 36'ya ve yaralı sayısının 9 bin 653'e yükseldiğini açıkladı.
İşgalci katiller, Lübnan'ın doğusunda yer alan Bekaa'daki Hermel tepeleri ile güneydeki Bellat, El-Hayyam, Ayta'ş-Şa'b, Yatir ve Mecdelu Silm kasabalarını bombaladı.
İşgalci katiller, askeri karargahları vuruyoruz bahanesiyle sivillerin yaşadığı alanalrı bombalarken, Hizbullah ise, askeri stratejik noktaları vuruyor.
İşgalcilerin saldırılarına karşılık olarak, Hizbullah, işgalci sözde askeri istihbarat birimi (8200) bünyesindeki “Gelilot” üssüne, Tel Aviv’in banliyölerine roket saldırısı düzenlediğini duyurdu.
Hizbullah, yaptığı açıklamada, "İslami Direniş, Lübnan'ı ve mazlum halkını savunmaya hazır kalmaya devam edecektir ve düşmanı kibirli tutumundan caydırmak için görevini yerine getirmekten geri durmayacaktır." dedi.
Hizbullah'a bağlı İslami direniş mücahitleri, bu sabah erken saatlerde “Şlomi” ve “Hanita” yerleşimlerinde ve "El-Merc" çevresindeki işgalci katillerin toplandığı alanları vurdu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yemen'deki Ensarullah, İran ve Gazze'ye destek amacıyla geniş kapsamlı bir miting düzenledi.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, işgal rejiminin İran'a saldırılarıyla başlayan çatışmaların genişlemesinin kimsenin kontrol edemeyeceği bir yangına dönüşebileceği uyarısı yaptı.
İran ile Almanya, Fransa ve İngiltere arasındaki üst düzey katılımlı toplantı Cenevre'de başladı.
Yemen'deki Ensarullah lideri Abdülmelik Bedreddin el-Husi, perşembe günü yaptığı açıklamada Yemen’in, işgalci siyonist rejim ve Amerika'ya karşı, mazlum Filistin halkına, ümmetin özgür insanlarına ve İran İslam Cumhuriyeti’ne, sarsılmaz desteğini yeniden teyit etti.