İşgalci rejimin "UNRWA" tehdidine Fransa da boyun eğdi!

İşgalci rejimin, BM kurumu "UNRWA" çalışanlarının direniş operasyonlarına katıldığı yönündeki mesnetsiz iddiaları üzerinden kuruma yardımını kesen ülke sayısı Fransa'yla birlikte 11'e yükseldi.
Fransa, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yaptığı yardımı bu yılın ilk çeyreğinde askıya alarak yardım yapmayacağını açıkladı.
İrlanda ve Norveç ise UNRWA aracılığıyla Filistinlilere yardım etmeye devam etme kararı aldı.
Dün, işgalci rejimin, çalışanlarının geçen 7 Ekim'deki Aksa Tufanı harakatına katıldığı yönündeki iddialarının ardından 10 ülke, Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan fonun askıya alındığını duyurmuştu.
İşgalin bahanesini ilk olarak ABD kabul etti ve bunu Almanya, İskoçya, Avustralya, Kanada, Finlandiya, İtalya, İsviçre, Hollanda ve İngiltere izledi.
Fransa'yla birlikte UNRWA üzerinden Filistinlilere yardımını kesen ülke sayısı 11'e yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.