İşgalci rejimin, BM kurumu "UNRWA" çalışanlarının direniş operasyonlarına katıldığı yönündeki mesnetsiz iddiaları üzerinden kuruma yardımını kesen ülke sayısı Fransa'yla birlikte 11'e yükseldi.
Fransa, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) yaptığı yardımı bu yılın ilk çeyreğinde askıya alarak yardım yapmayacağını açıkladı.
İrlanda ve Norveç ise UNRWA aracılığıyla Filistinlilere yardım etmeye devam etme kararı aldı.
Dün, işgalci rejimin, çalışanlarının geçen 7 Ekim'deki Aksa Tufanı harakatına katıldığı yönündeki iddialarının ardından 10 ülke, Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) sağlanan fonun askıya alındığını duyurmuştu.
İşgalin bahanesini ilk olarak ABD kabul etti ve bunu Almanya, İskoçya, Avustralya, Kanada, Finlandiya, İtalya, İsviçre, Hollanda ve İngiltere izledi.
Fransa'yla birlikte UNRWA üzerinden Filistinlilere yardımını kesen ülke sayısı 11'e yükseldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik 465 gündür devam eden saldırılarında şehid sayısı 46 bin 645’e, yaralıların sayısı ise 110 bini geçti.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları, Filistin Yönetimi'nin Batı Şeria'da El Cezire kanalını yasaklamasını eleştirerek, bu kararı "ifade özgürlüğüne saldırı" olarak nitelendirdi.
Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından kurulan yeni yönetimin Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, Türkçe yaptığı paylaşımda, "Yeni Suriye'yi temsil etmek üzere Türkiye'ye ilk resmi ziyaretimizi gerçekleştireceğiz." dedi.
HAMAS'ın merhum lideri şehit Yahya Sinvar'ın naaşının işgal rejimi ile yapılacak bir esir takasıyla HAMAS'a teslim edilmesini talep etmesine rağmen, bu talebin kabul edilmeyeceğini yazdı.