İşgalci siyonist katiller Batı Şeria'da 30 Filistinliyi alıkoydu

İşgalci siyonist katiller, işgal altındaki Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerine son 48 saatte düzenlediği baskınlarda en az 30 Filistinliyi alıkoydu.
Filistin Esirler Cemiyetinden yapılan yazılı açıklamada, işgalci siyonist katillerin, Batı Şeria'da Filistinlilerin evlerine baskınlarını sürdürdüğü belirtildi.
İşgalci siyonist katillerin Batı Şeria'nın El Halil, Cenin, Nablus, Kalkilya, Beytüllahim ve Ramallah kentlerinde Filistinlilerin evlerine son 48 saat içinde düzenlediği baskınlarda, aralarında eski tutukluların da olduğu 30 kişiyi alıkoydu kaydedildi.
Açıklamada ayrıca İşgalci siyonist katillerin baskınlar sırasında evlerdeki eşyaları tahrip ettiği, alıkonulan Filistinlilere ve ailelerine tehditte bulunduğu aktarıldı.
İşgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim 2023'ten bu yana alıkonulan Filistinlilerin sayısı 11 bin 200'ü geçti.
İşgalci siyonist katillerin Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten beri işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik alıkoyma, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal medyası Yedioth Ahronoth gazetesi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki işgalci esirleri kurtarmak için gerçekleştirdiği operasyonların başarısızlıkla sonuçlandığını yazdı.
İşgal rejiminin Kızılhaç aracılığıyla Filistinli onlarca şehidin cesedini teslim etmesiyle birlikte işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında işlediği suçların vahşiliği bir kez daha ortaya çıktı.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.