İşgalci siyonist katiller, Batı Şeria'da kuşattıkları evde bir Filistinliyi şehid etti

İşgalci katiller, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeydoğusundaki Tubas kentinde bir Filistinliyi şehid ettiği belirtildi.
İşgalci katiller, gece boyunca pek çok noktaya baskın düzenledi. Baskınların adresi, Tubas, Kalkilya ve Kabatiya oldu.
İşgalci katiller, Tubas kentinin güneyindeki Tammun kasabasında bir evi kuşatarak "Energa" tanksavar silahıyla bombaladı. İşgalci katillerin evin çevresinden çekilmesinin ardından sağlık ekipleri evin içinden parçalanmış ve kimliği tespit edilemeyen bir Filistinlinin cenazesini çıkardı.
İşgalci katiller, ayrıca Tubas'ın güneyindeki El-Faria Kampına paletli buldozerlerle baskın düzenledi. Ana cadde üzerinde konuşlanan buldozerlerle caddeyi ve altyapıyı tahrip etti. İşgalciler kamp içindeki bazı evleri de basarak sokak aralarında gelişigüzel ateş açtı.
Kalkilya kentinde de El-Vad Caddesi ile El-Merec ve Hıllet Nevfel bölgeleri ile bazı evlere baskınlar düzenlendi.
Cenin'in güneyindeki Kabatiya kasabasına baskın düzenleyen işgalci katiller, kasabanın giriş çıkışlarını kapattı, evlere baskınlar düzenleyip, buldozerlerle altyapıyı tahrip etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen gösteride, önce Gazze’de yaşanan yıkım ve ardından İran’a yönelik saldırılar protesto edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.