İşgalci siyonist yerleşimciler Hazreti İbrahim Camii'nde konser düzenledi

Binlerce işgalci siyonist yerleşimci, işgal sözde ordusunun koruması altında, işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil şehrinde bulunan İbrahim Camii'ni işgal ederek, bir müzik konseri düzenledi.
İşgalciler, caminin çevresinde askeri barikatlar kurarak camiyi Filistinlilere yaklaşık 24 saat boyunca kapattı.
İbrahim Camii Müdürü Mu'tezz Ebu Sinine, binlerce işgalci siyonist yerleşimcinin camiye girerek, avlularda bir müzik konseri ve Talmudik danslar düzenlediklerini belirtti.
Ebu Sinine, işgalci yerleşimcilerin müzik aletleri ve hoparlörler getirerek ibadet yerini açık bir şekilde ihlal ettiklerini söyledi.
İşgalcilerin uygulamalarını, ibadet yerlerinin ve Müslümanların kutsallarının açık bir ihlali olarak nitelendiren Ebu Sinine, bu tür ihlallerin durdurulması gerektiğini, camiye ve çevresine yapılan saldırıları durdurmak için uluslararası diplomatik çevrelerin ve insan hakları örgütlerinin bilgilendirilmesi gerektiğini belirtti.
Ebu Sinine, işgalcilerin bu tür uygulamalarla Filistinlileri El-Halil'in eski bölgelerinden uzaklaştırmayı ve işgalci yerleşimcilere ait bölgelerde tam kontrol sağlamayı amaçladığını söyledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.