İşgalci siyonistler İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenledi

Aralarında işgalcilerin sözde Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’in de olduğu binlerce siyonist yerleşimci Batı Şeria’nın El-Halil kentindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenledi.
siyonist yerleşimcilerin İbrahim El-Halil Camii’ne Yahudilerce kutlanan “Chayei Sarah / Sare’nin Hayatı” adlı bayram münasebetiyle baskın düzenledikleri, söz konusu bayramın özellikle El-Halil kentinde kutlandığı ve Yahudilerin geçmişte de El-Halil’de yaşadıkları düşüncesini yaymayı hedeflediği ifade edildi.
siyonist yerleşimcilerin baskın düzenlediği sırada, işgalcilerin İbrahim El-Halil Camii’nin bulunduğu Eski Belde semtini giriş-çıkışa kapattığını ve beldede yaşayanlara da sokağa çıkma yasağı uyguladığı bildirildi.
Binlerce siyonist yerleşimcinin, Hazreti İbrahim’in eşi Sare’nin mezarını ziyaret ve bayram kutlaması adı altından sabah saatlerinden itibaren İbrahim El-Halil Camii’ne baskın düzenlediği aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda şehit sayısı son 24 saatte 94 artarak, 58 bin 667'ye yükseldi.
Fransız ordusu, Batı Afrika'da kalıcı asker bulundurduğu son ülke olan Senegal'den çekilme sürecini perşembe günü tamamladı.
Dışişleri Bakanlığı, Pakistan'ın Pencap eyaletinde meydana gelen aşırı yağışlar ve sel felaketi nedeniyle hayatını kaybedenler için taziye mesajı yayımladı.
Sudan ordusu, Kuzey Darfur eyaletinin başkenti Faşer'e yönelik Hızlı Destek Kuvvetleri (RFS) tarafından gerçekleştirilen saldırıyı püskürttüğünü duyurdu.