İşgalci siyonistler şubat ayında 20'den fazla Mescid-i Aksa'ya baskın yaptı

Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı'nın açıklamasına göre, şubat ayında işgalci siyonistler tarafından Mescid-i Aksa'ya 20'den fazla baskın düzenlendi.
Filistin Vakıflar ve Dini İşler Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki kutsal mekanlara yönelik ihlaller detaylarıyla aktarıldı.
Açıklamaya göre, işgalci siyonistler şubat ayında Mescid-i Aksa'ya 20'den fazla baskın düzenleyerek, mekandaki Müslümanların ibadet etmesini engelledi.
Açıklamada, işgalcilerin El Halil'de yer alan Harem-i İbrahim Camisi’nde 44 kez ezanı engellediği belirtildi.
Açıklamanın devamında, işgalcilerin camiye yönelik saldırılar düzenleyerek, hiçbir gerekçe göstermeksizin Müslümanları zorla dışarı çıkardığını ve mekansal-zamansal bölme girişiminde bulunduğu ifade edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.