İşgalci sözde eski Başbakan Olmert: Netanyahu israil’i yok etmek istiyor

Siyonist işgal rejiminin sözde eski Başbakanı Ehud Olmert, işgalci Netanyahu'nun sınır dışı edilmesi gerektiğini söyledi.
Kassam Tugayları'nın elinde bulunan esirlerinin Netanyahu tarafından kasten terk edildiğini belirten Olmert, ekonominin çöktüğüne dikkat çekti.
Olmert, "Netanyahu, halen HAMAS'ın elinde bulunan israilli tutukluları kasten terk etti. Ekonomi çöküyor, kamu hizmetleri çöküyor, tüm alanlar terk ediliyor ve hükümetin bir planı yok. Netanyahu, israil ile ABD arasındaki siyasi, güvenlik, askeri ittifakı zayıflatmaya yönelik kasıtlı ve planlı bir girişimde bulunuyor. Netanyahu'nun ABD Başkanı'na yönelik eleştirisi, muhakeme kaybının, israil'in en temel ihtiyaçlarını göz ardı etmenin ve Biden'ın başkanlık seçimlerini kazanma çabalarını kasıtlı olarak baltalamaya yönelik bir girişimin örneğidir." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.