İşgalci sözde Savunma Bakanı Katz: Suriye'yi işgal etmeye devam edeceğiz

İşgalci sözde Savunma Bakanı Yisrael Katz, Suriye'nin yeni yönetimine güvenmediklerini belirterek, Suriye’deki işgali kalıcı hale getireceklerini yineledi.
İşgalci sözde Savunma Bakanı Katz, işgal altındaki Tel Aviv’de katıldığı bir etkinlikte yaptığı konuşmada, işgalin Suriye’deki askeri varlığını sürdüreceğini ve bu konuda herhangi bir geri adım atmayacaklarını belirtti.
İşgal medyası Kanal 14’ün haberine göre, Katz, "Suriye rejimine güvenmiyoruz ve oradaki varlığımızı sonsuza kadar sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.
Ayrıca, işgal rejimin Suriye’nin güneyine asker göndermemesi gerektiğine dair bir mesaj ilettiklerini belirten Katz, bölgede askeri saldırılara devam edeceklerinin sinyalini verdi. İşgalci Netanyahu ve Katz daha önce de işgal rejimin Suriye'deki işgalinin kalıcı olacağını ve Suriye'nin güneyinde bir silahsız bölge oluşturulmasını talep ettiklerini açıklamıştı.
Batı Şeria’daki işgal sürecek
İşgal medyası Israel Hayom haber sitesine göre Katz, aynı etkinlikte işgal altındaki Batı Şeria'daki askeri saldırılara da değindi. İşgal rejiminin, yıl sonuna kadar Batı Şeria'nın kuzeyindeki Filistinli mülteci kamplarında askeri varlığını sürdürme talimatı verdiğini belirten Katz, "Cenin, Tulkerim ve Nur Şems mülteci kamplarında operasyonlarımız devam edecek." dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.