İşgalciler ateşkes sonrası bugün 109 kişiyi şehit etti

Gazze Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra, işgalci siyonist rejimin, bu sabah sona eren ateşkes sonrası yaptığı bombardımanda şehit olanların sayısının 109'a yükseldiğini bildirdi.
İşgalci siyonistler 7 günlük ateşkesin sona ermesinin ardından kadın ve çocuk demeden Gazze'de sivilleri katletmeye devam etti.
Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El Kudra yaptığı açıklamada, "Bu sabah ateşkesin sona ermesinden bu yana israil saldırganlığının bilançosu şu ana kadar 109 şehit ve yüzlerce yaralıya yükseldi." dedi.
Yerel kaynaklar, işgalci siyonistlerin, yerleşim alanlarını ve altyapıyı yeniden bombalaması sonucunda şehit sayısının arttığına dikkat çekiyor.
Filistinli direniş grupları ile işgalci rejim arasındaki ateşkes bu sabah sona erdi. Katar-Mısır arabuluculuğuyla sonuçlanan ateşkes 7 gün sürdü ve bu süre zarfında esir takası gerçekleştirildi. Ateşkes boyunca ayrıca Gazze'ye insani yardımlar ve ihtiyaçlar da ulaştırıldı.
İşgalcilerin, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik vahşi bombardımanında on binlerce kişi şehit oldu ve yaralandı, Gazze'deki binaların yüzde 60'ı yok oldu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırganlığına karşı kenetlenen İran halkı, Tahran ve ülke genelinde öfke ve zafer yürüyüşü düzenledi.
Siyonist kaynaklar, üst düzey askeri yetkililere dayandırdıkları bilgilerde, İran füzelerinin işgal altındaki hedeflere ulaşma oranının önceki operasyonlara kıyasla üç kat arttığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nde işgalin uyguladığı soykırım savaşı ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle tükenen bebek sütü, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.
Filistin Telekomünikasyon Şirketi,, Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde sabit hat ve internet hizmetlerinin kademeli olarak yeniden sağlanmaya başlandığını duyurdu.