İşgalciler, Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 9 bin 800 Filistinliyi alıkoydu

İşgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'da 7 Ekim'den bu yana 9 bin 800 Filistinliyi alıkoydu.
İşgal rejiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da en az 22 Filistinliyi alıkoyduğu bildirildi. İşgal altındaki bölgede 7 Ekim'den bu yana alıkonulan Filistinlilerin sayısı 9 bin 800'e yükseldi.
Filistin Esirler Cemiyeti ile Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Heyetinden yapılan ortak açıklamada, işgal rejiminin işgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs'te baskınlarını sürdürdüğüne dikkati çekildi.
İşgalcilerin son 24 saatte Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde baskınlar düzenlediği aktarılan açıklamada, işgal askerlerinin dün akşamdan bu yana Batı Şeria'da en az 22 Filistinliyi alıkoyduğu belirtildi.
Alıkonulanların arasında bir çocuk, bir gazeteci ve daha önce serbest bırakılanların da bulunduğu aktarıldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.