İşgalciler çadır bombaladı: 4 şehit

İşgalcilerin Han Yunus'ta yerinden edilmiş insanların barındığı bir çadırı bombalamasıyla aralarında çocukların da bulunduğu bir aile şehit oldu.
Sağlık kaynakları, işgal uçağının Han Yunus kentinin batısındaki El Mevasi bölgesinde yerinden edilenlerin yaşadığı bir çadırı bombalaması sonucu bir adam, eşi ve 2 çocuğunun şehit olduğunu, kızının da ağır yaralandığını bildirdi.
İşgal ordusunun topçuları ayrıca Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya beldesi kapsamındaki El Midan bölgesini, orta şeritte Gazze şehrinin güneyi ve batısındaki bölgeleri, güneydeki Refah şehrinin kuzey ve batı bölgelerini de bombaladı.
İşgalciler, Gazze şehrinin güneyindeki El Zeytun mahallesindeki konutları havaya uçurdu.
Siyonist işgal ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 43 bin 846 kişiyi şehit etti, 103 bin 740 kişi de yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.