İşgalciler Cenin'deki Filistinli aileleri göçe zorluyor

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin bölgesinde yaşayan Filistinli aileler, işgalcilerin 4 gündür devam eden saldırıları sürerken, aileler zorla yerinden ediliyor.
Evlere ateş açan işgalciler, ailelerin evlerini terk etmesini ve Cenin'in boşaltılmasını istiyor. Evlerini ve yurtlarını terk etmek istemeyen Filistinliler, işgalcilere direniyor.
İşgalciler, 28 Ağustos'ta işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde Cenin, Tulkerim ve Tubas kentlerindeki mülteci kamplarına "2. İntifada"nın yaşandığı 2002'den itibaren en yoğun ve kapsamlı "Yaz Kampları" adlı saldırısını başlattığını duyurmuştu.
Tubas kentine bağlı el-Faria Kampı'ndan sonra Tulkerim'deki Nur Şemsi Kampı'ndan çekilen işgal askerlerinin Cenin'deki saldırıları ise 4. gününde devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.
Gazze'deki direniş gruplarından Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri, gerçekleştirdikleri ayrı operasylonlarda işgal ordusunun mevzilendiği hedefleri roket ve havan toplarıyla bombaladı.
İşgal rejimi, Gazze’de sivillere yönelik saldırılarını sürdürüyor. Yardım bekleyenlerin de hedef alındığı saldırılarda 6 kişi şehid oldu, çok sayıda kişi yaralandı.
İşgal rejimin Gazze kentini işgal planına onay vermesiyle, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşayan yaklaşık bir milyon Filistinli bir kez daha zorla göç ettirilecek.