İşgalciler fırın önünde toplanan Gazzelileri bombaladı: 4'ü çocuk 5 şehit

İşgal savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampında bir grup sivili bombalaması sonucu 4'ü çocuk 5 kişi şehit oldu.
Filistin medyası, işgalcilerin Nuseyrat kampının doğusundaki " C Blok"ta bulunan darülaceze ve belediye fırını önünde toplanan sivilleri bombaladığını bildirdi.
Saldırıda 4'ü çocuk en az 5 kişinin şehit olduğu, çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. Şehitlerin naaşları ve yaralılar El Avde Hastanesine kaldırıldı.
Tıbbi kaynaklara göre, işgalcilerin bugün sabah saatlerinden itibaren Gazze Şeridi'nin merkezi ve güneyinde düzenlediği bombardımanda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu en 18 kişi şehit oldu.
İşgal kuvvetlerinin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını 7 Ekim 2023'ten bu yana kara, deniz ve hava yoluyla sürdürerek, çoğunluğu kadın ve çocuk olmak üzere 44 bin 502 kişiyi şehit etti, 105 bin 454 kişiyi de yaraladı. Binlerce mağdur halen enkaz altında ve yollarda olduğundan ambulans ve kurtarma ekipleri onlara ulaşamıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Türkiye, Ürdün, BAE, Bahreyn, Suudi Arabistan, Irak, Umman, Katar, Kuveyt, Lübnan ve Mısır, siyonist rejimin Suriye'ye yönelik saldırıları sonrası ortak açıklama yayınladı.
İngiltere ile Almanya arasında savunma, göç ve ticarette iş birliği için kapsamlı bir anlaşma imzalandı.
Süveyda'da Dürzi ve Bedevi gruplar arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi.
Polonya’nın Budapeşte’deki büyükelçisini geri çağırarak, Macaristan ile diplomatik ilişkilerin seviyesini maslahatgüzar düzeyine indirdiği duyurdu.