İşgalciler Gazze'de 7 polisi katletti

İşgalci Siyonistlerin, Gazze'nin doğusunda bir aracı bombalaması sonucu 7 güvenlik görevlisini şehit olduğu bildirildi.
Gazze İçişleri Bakanlığı, işgal kuvvetlerinin, Gazze'nin doğusundaki El-Tuffah semtinde bir aracı bombalaması sonucu 7 Filistinli güvenlik görevlisinin şehit olduğunu duyurdu.
Saldırıyı kınayan Bakanlık, işgalin daha önce de güvenlik görevlilerini hedef aldığını, bununla halk arasında kaos yaymayı amaçlandığını kaydetti.
Bakanlık, sivilleri korumayı amaçlayan polise yönelik saldırıların tüm uluslararası yasa ve normlara aykırı olduğuna dikkat çekerek uluslararası kuruluşlara, "Filistin halkına karşı kamu hizmeti görevlerini yerine getiren polis memurlarını hedef almayı bırakması için israil işgaline baskı yapma" çağrısında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.