İşgalcilerin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 6 Filistinli şehid oldu

İşgal sözde ordusunun Gazze Şeridi'nin orta ve güney kesimlerine düzenlediği saldırıda 6 Filistinli şehid oldu.
İşgal topçuları Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde bulunan Mevasi bölgesinde "el-Berdevil" ailesine ait evi bombaladı. Saldırıda 5 Filistinli şehid oldu.
İşgal ordusunun, Gazze'nin orta kesimlerindeki Nusayrat Kampı'nda "Akl" ailesine ait evi hedef alması sonucu da bir Filistinli şehid oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
İşgalcilerin 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 41 bin 118 Filistinli şehid olmuş, 95 bin 125 kişi yaralanmıştı.
İşgalciler, işgal altındaki Batı Şeria'da 4 Filistinliyi yaraladı. İşgal askerleri, El Halil'in güneyindeki Ez-Zahiriyye kasabasına baskın düzenledi.
Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre ise, baskın sırasında çıkan çatışmada 2 kişi işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu, 2 kişi ise şarapnel parçasıyla yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.