İşgalcilerin vahşetine dair yeni istatistikler: Lübnan’da yaklaşık 6 bin şehid

Lübnan’da şehid olanların sayısına ilişkin yeni veriler, siyonist işgalcilerin 8 Ekim 2023’ten ateşkesin sonuna kadar işlediği korkunç suçların boyutunu gözler önüne seriyor.
Her geçen gün, siyonist işgalcilerin Lübnan’daki suçlarının yeni boyutları ortaya çıkıyor. Son verilere göre, işgalci siyonistlerin Mavi Hat çevresindeki yerleşimlerden çekilmeden önce, şehidlerin bedenlerini kasten tahrif etti.
Yeni verilere göre, Lübnan'da bu güne işgalcilerin yaklaşık 6 bin kişiyi şehid etti.
Yapılan DNA testleri, mezarları açılan cesetlerin kimlik bilgilerinin kayıtlarla uyuşmadığını gösteriyor. Bu durum, çok sayıda kemik ve toplanan kalıntılar nedeniyle kimlik tespit sürecini geciktiriyor.
Yerel kaynaklardaki haberlerde, şehidlerin bedenlerine ulaşma ve DNA testi yapabilme imkanının, kayıp kişilerin kimliklerinin belirlenmesinde büyük önem taşıdığı vurgulanıyor. Şu ana kadar izine rastlanamayan kişiler, kayıp listesinde yer almaya devam edecek ve kimlikleri belirlenene kadar akıbetleri bilinmeyecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sana'daki milyonluk gösteriler, Gazze ve Filistinlilere tam desteklerini vurguladı, El-Aksa'yı savunmada taviz vermenin tehlikelerine karşı uyararak düşmanların komplolarıyla yüzleşmeye hazır olduklarını ilan etti.
ABD'nin California eyaletinde çıkan yangınlar nedeniyle 2 bin 700'den fazla kişinin tahliye edildiği bildirildi.
Washington ve Moskova, devlet başkanlarının gelecek hafta olası bir görüşmesi için yoğun bir şekilde çalışıyor, ancak Washington'ın çok istediği Rusya-Ukrayna ateşkesi belirsizliğini koruyor.
Gürcistan Başbakanı Kobakhidze, 2008'deki savaştan bu yana Gürcistan topraklarının yüzde 20'sinin Rus işgali altında olduğunu belirtti.