İşgalin engellerine rağmen Mescid-i Aksa'da 20 bin kişi Cuma namazı kıldı

Mescid-i Aksa'da işgalcilerin cami kapılarındaki engellerine rağmen binlerce kişi Cuma namazını eda etti.
Kudüs'teki Vakıflar Dairesi, ibadet edenlerin girişine yönelik ağır işgal kısıtlamalarına rağmen bugün yaklaşık 20 bin Müslüman'ın Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldığını bildirdi.
İşgal kuvvetleri, üst üste 21. haftadır Eski Şehir kapılarında ve Mescid-i Aksa kapılarında sıkı askeri engeller uyguladı. İşgal, Eski Şehir'in kapılarında, Mescid-i Aksa'ya giden yol ve sokaklarda ve dış kapılarda bu engellerini arttırdı.
İşgalciler, Aslanlı Kapı'dan Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan gençlere saldırarak onları alıkoydu ve yüzlerce gencin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelledi.
İşgalci siyonistler, ayrıca Aslanlı Kapı'daki Yusufiya Mezarlığı yakınında iki kadını darp edip sürükledi.
Mescid-i Aksa'ya erişmeleri engellenen yüzlerce genç, Mescid-i Aksa çevresindeki yol, sokak ve mahallelerde cuma namazı kıldı.
İşgalcilerin, Kudüs'ün Eski Şehir kapılarına birçok kontrol noktası kurduğu ve halkın Eski Şehir ve Mescid-i Aksa'ya girişine ciddi kısıtlamalar getirdi.
Sanad Haber Ajansı muhabiri, işgal kuvvetlerinin Kudüs'ün Eski Şehri'ni kuşatma altına alarak kente ve Mescid-i Aksa'ya gelenleri tutuklamaya başladığını ve kimliklerini kontrol ettiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.