İşgalin engellerine rağmen Mescid-i Aksa'da 20 bin kişi Cuma namazı kıldı
Mescid-i Aksa'da işgalcilerin cami kapılarındaki engellerine rağmen binlerce kişi Cuma namazını eda etti.
Kudüs'teki Vakıflar Dairesi, ibadet edenlerin girişine yönelik ağır işgal kısıtlamalarına rağmen bugün yaklaşık 20 bin Müslüman'ın Mescid-i Aksa'da cuma namazı kıldığını bildirdi.
İşgal kuvvetleri, üst üste 21. haftadır Eski Şehir kapılarında ve Mescid-i Aksa kapılarında sıkı askeri engeller uyguladı. İşgal, Eski Şehir'in kapılarında, Mescid-i Aksa'ya giden yol ve sokaklarda ve dış kapılarda bu engellerini arttırdı.
İşgalciler, Aslanlı Kapı'dan Mescid-i Aksa'ya gitmeye çalışan gençlere saldırarak onları alıkoydu ve yüzlerce gencin Mescid-i Aksa'ya girmesini engelledi.
İşgalci siyonistler, ayrıca Aslanlı Kapı'daki Yusufiya Mezarlığı yakınında iki kadını darp edip sürükledi.
Mescid-i Aksa'ya erişmeleri engellenen yüzlerce genç, Mescid-i Aksa çevresindeki yol, sokak ve mahallelerde cuma namazı kıldı.
İşgalcilerin, Kudüs'ün Eski Şehir kapılarına birçok kontrol noktası kurduğu ve halkın Eski Şehir ve Mescid-i Aksa'ya girişine ciddi kısıtlamalar getirdi.
Sanad Haber Ajansı muhabiri, işgal kuvvetlerinin Kudüs'ün Eski Şehri'ni kuşatma altına alarak kente ve Mescid-i Aksa'ya gelenleri tutuklamaya başladığını ve kimliklerini kontrol ettiğini bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Moldova Enerji Bakanı Dorin Junghietu, "Ucuz gaz dönemi bitti" derken, bakanlığın internet sitesinde vatandaşların "yoğun saatlerde elektrik kullanmamasını" öneren bir çağrı metni yayınlandı.
ABD Başkanı Donald Trump'ın arabuluculuğunda Ruanda ve Kongo Demokratik Cumhuriyeti arasında barış anlaşması imzalandı.
İran’ın Hürmüz Boğazı'nda Nazaat Adaları bölgesinde iki gün sürecek deniz tatbikatı başlattığı bildirildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Karadeniz’de uluslararası sularda iki gemiye düzenlenen saldırıyı “terör eylemi” olarak nitelendirerek, Ukrayna’nın bölgedeki güvenliği hedef alarak krizi derinleştirdiğini söyledi ve “Bunun bir bedeli olacak” ifadeleriyle Moskova’nın karşılık vermeye hazırlandığını bildirdi.