İşgalin, Gazze Şeridi saldırılarında şehit ve yaralılar

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik kara, hava ve deniz saldırıları, 339'uncu gününde de devam etti; aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi şehit oldu ve yaralandı.
Sağlık kaynakları, işgalin Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat kampının doğusundaki bir evi hedef alan bombalı saldırısında 3 kişinin şehit olduğunu, 7 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Gece saatlerinde Gazze şehrinin doğusundaki Tuffah Mahallesi'nde bir eve düzenlenen top atışında bir çocuk şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.
Yerel kaynaklar, işgal uçaklarının Bureyc kampında Hicap ailesine ait bir evi bombaladığını, 4 kişinin şehit olduğunu, 4 kişinin de yaralı olarak El Avde Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi.
İşgal uçaklarının Nuseyrat kampının kuzeyindeki El-Deva Caddesi'nde Ebu Huveyşil ailesine ait bir evi bombaladığını, bunun 3 kişinin şehadetine, diğerlerinin de yaralanmasına yol açtığı ifade edildi.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın son istatistiklerine göre, işgalin 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şu ana kadar 40 bin 972 kişi şehit oldu, 94 bin 761 kişi yaralandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.