İşgalin, Gazze ve Han Yunus şehirlerine yönelik saldırılarında şehit ve yaralılar var

İşgalci siyonist rejimin, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine, özellikle de Gazze Şehri'nin mahallelerine yönelik aralıksız bombardımanında onlarca kişi şehit oldu, birçok kişi yaralandı.
Gazze’deki medya kaynakları, işgal topçularının Gazze Şeridi'nin kuzey bölgelerini hedef aldığını, ayrıca işgal kuvvetlerinin Gazze şehrinin güneyindeki Zeytun mahallesindeki El-Mustasfa Caddesi sakinlerini hedef alması sonucu onlarca kişinin yaralandığını bildirdi.
Gazze şehrinin güneyindeki Cühr el-Dik bölgesinde işgal saldırısı sonucu büyük patlama meydana geldi.
İşgal kuvvetlerinin, Gazze'nin Zeytun ve Sabra mahalleleri başta olmak üzere sivillerin evlerini bombalaması sonucu 10'dan fazla kişi şehit oldu, 50'den fazla kişi de yaralandı.
İşgalcilerin, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'nın kuzeyinde sivillerin bombalaması iki kişinin de şehit olduğu bildirildi.
Sivil Savunma ekiplerinin de Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin doğusundaki El-Satar bölgesinde 8 şehidin cenazesine ulaştığı kaydedildi.
Yerel kaynaklar, işgal topçusunun Han Yunus şehrinin doğu bölgelerine yoğun bombardıman düzenlediğini, Han Yunus'un kuzeyindeki El Karara kasabasında sivilleri hedef alan bombalamada bir kişinin şehit olduğunu bildirdi.
Tıbbi kaynaklar, işgal kuvvetlerinin Nasır Hastanesi’nden çekildiğini, ancak hâlâ civarda konuşlu olduklarını ve burayı sıkı bir kuşatma altında tuttuklarını belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Angola’da bir petrol platformunda çıkan yangında, 3 kişi hayatını kaybetti, 17 kişi de yaralandı.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.