İşgalin Han Yunus saldırısında 40 kişi şehit oldu

İşgalci siyonistlerin karadan ve havadan Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrine düzenlediği saldırıda en az 40 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
İşgalci Siyonistler, bu sabah erken saatlerde Han Yunus'un güneydoğu bölgelerine, özellikle de Maan, Kayzan El-Neccar ve El-Manara mahallelerine karadan ve havadan bombardıman düzenledi.
Saldırıda çoğu çocuk ve kadın 40 kişi şehit oldu, onlarca kişi yaralandı.
Sağlık ekipleri ve halk, saldırı sonrası şehit ve yaralıları enkazdan çıkartarak hastanelere kaldırdı.
Şehitlerin Zerd, Ağa, Ebu Taha ve el-Farra ailelerinden olduğu bildirildi.
Gazeteci Ahmed Al-Zard'ın ailesinden de şehit ve yaralıların olduğu, gazetecinin sırtından yaralandığı, annesinin de yaralı olduğu aktarıldı.
İşgal kuvvetleri, 2023 yılının Ekim ayının yedisinden bu yana Gazze Şeridi'ne karadan, denizden ve havadan saldırılarını sürdürerek 41 bin 638'den fazla kişiyi şehit etti, 96 bin 460'ı aşkın kişiyi de yaraladı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.
Lübnan Cumhurbaşkanı Joseph Aoun, siyonist rejimin ülkenin güneyine düzenlediği hava saldırılarıyla ilgili olarak, "israilin tekrarlanan saldırıları, sahte güvenlik bahaneleriyle ulusal istikrarı zayıflatma girişimidir." dedi.