İslam ülkelerinde gıyabi cenaze namazları kılınacak

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hayatını kaybedenler için bugün cuma namazının ardından birçok İslam ülkesinde gıyabi cenaze namazı kılınacağı belirtildi.
Gazze Şeridi'ndeki Filistin Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'deki depremlerde vefat edenler için bugün gıyabi cenaze namazı kılınacağı bildirildi.
İşgal altındaki Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa'da da gıyabi cenaze namazı kılınacak.
Suudi Arabistan İslami İşler Bakanı Abdullatif Al eş-Şeyh'in talimatıyla cuma hutbesinde cemaate, Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için düzenlenen yardım kampanyalarına katılma çağrısı yapılacak.
Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid de "tüm camilerde gıyabi cenaze namazı kılınması" talimatı verdi.
Ürdün Vakıflar Bakanı Muhammed el-Halayiye, ülkedeki tüm camilerde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınması kararı alındığını duyurdu.
Lübnan Müftüsü Abdullatif Deryan da Türkiye ve Suriye'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılınması çağrısında bulundu.
Bahreyn'de de tüm camilerde cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılınacak.
Libya'nın başkenti Trablus'ta kılınacak gıyabi cenaze namazı sonrası bir taziye programı düzenlenecek. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
27 ülkenin dışişleri bakanı, Gazze Şeridi’ndeki insani krizin “hayal edilemeyecek boyutlara ulaştığını” belirterek, kuşatma altındaki bölgeye yardım tırlarının girişine izin verilmesi çağrısında bulundu.
ABD Başkanı Donald Trump, suçlarla mücadele etmek için Ulusal Muhafız birliklerinin Washington'a konuşlandırılmasını emretti. Bu kararın daha fazla ABD şehrinde görülmesi bekleniyor.
Gazeteci ve yönetmen Yuval Abraham, siyonist askeri istihbaratının, Gazze’de gazetecileri hedef alıp suikast düzenleyen işgal ordusuna “meşruiyet” kazandırmak amacıyla bir hücre kurduğunu ortaya çıkardı.
İşgal medyası Kanal 12 televizyonu, işgal rejiminin Ekim 2023'te Gazze'ye yönelik soykırıma başlamasından bu yana siyasi izolasyon, boykotlar, yasal baskılar ve azalan uluslararası destekle yaşadığı benzeri görülmemiş bir diplomatik kriz olarak nitelendirdiği "Dünyayı Kaybettik" başlıklı bir rapor yayınladı.