İtalya’nın Como kentinde Miraç kandili ihya edildi

İtalya`nın Como kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana Kültür Merkezinde gençlerin düzenledikleri programla Miraç Kandili ihya edildi.
Hz. Muhammed`in (sav) Mescid-i Haram`dan Mescid-i Aksa`ya, oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği Miraç gecesi münasebetiyle, İtalya`nın Como kentinde İslami hizmetlerini sürdüren Mevlana Kültür Merkezinde düzenlenen program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
Camideki gençlere Miraç gecesinin önemine binaen, caminin imamı Ali Hoca yaptığı konuşmada, namazın bu gecede farz kılındığına dikkat çekerek, namazın önemi üzerinde durdu.
Bu namaz hediyesini en güzel şekilde ihya etmemiz gerektiğini belirten Ali hoca, "özellikle gençler ve de bizler, namazlarımıza dikkat ederek aksatmamalıyız. Kıldığımız namazlarla Allah`a daha yakın olmalıyız. İşte asıl gayemiz ve Miraçtan anladığımız budur." şeklinde konuştu.
Miraç Kandili programı yapılan duayla sona erdi.
öte yandan İtalya`nın değişik bölgelerinde yaşayan Müslüman bayanlar da, düzenlemiş oldukları programlarla Miraç Kandilini ihya etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal rejiminin teslim ettiği şehit cenazeleri, Gazze’de bir kez daha büyük acılara sahne oldu. Han Yunus’taki Nasır Tıp Merkezi’ne gelen aileler, parçalanmış ve işkence izleri taşıyan cesetler arasında evlatlarını teşhis etmeye çalıştı.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS), işgal rejiminin güney Lübnan’daki sivillere yönelik saldırılarını kınayarak, Lübnan halkıyla dayanışma mesajı verildi.
Filipinler'in kuzeyindeki Luzon Adası’nda sabah saatlerinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki deprem kısa süreli paniğe neden oldu.
HAMAS, bombardımanda yıkılan tünel ve binaların altında kalan işgal esirlerin cesetlerine ulaşamadıklarını, işgalcilerin kurtarma ekipmanlarının Gazze’ye girişine izin vermemesi nedeniyle teslim sürecinin aksadığını açıkladı.