Kassam: Refah'taki pusuda 14 işgal askerini öldürüp yaraladık

Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah şehrinin güneybatısındaki Yabna mülteci kampında düzenledikleri iki pusuda işgal ordusuna mensup 14 askerin öldüğünü ve yaralandığını duyurdu.
Kassam Tugayları, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, mücahitlerin Refah kentindeki Yabna kampında düşman askerlerine pusu kurduklarını bildirdi.
Tugaylar, pusu kurdukları bir tünele işgal askerlerini çektiklerini, tüneli patlatarak 5 işgal askerini öldürüp yaralandıklarını belirtti.
Kassam, yine aynı bölgede bu kez bir eve pusu kurduklarını, işgal askerlerinin eve girmesinin ardından evi havaya uçurduklarını; bu operayonda da 9 işgal askerinin öldüğünü ve yaralandığını aktardı.
Tugaylar, bugün erken saatlerde, Gazze Şeridi'nin merkezindeki Cühr el-Dik bölgesine giren işgal güçlerini havan toplarıyla imha ettiklerini bildirdi.
Öte yandan bu sabah Han Yunus şehrinin doğusundaki El-Zelal Camii yakınlarında işgale ait bir "D9" buldozeri Yasin 105 roketiyle vurduklarını kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Tayland ve Kamboçya arasında, sınır anlaşmasının ihlal edilmesi üzerine sıcak çatışma çıktı.
Çin’in, Güney Çin Denizi’ndeki ihtilaflı Paracel Adaları’na iki gelişmiş H-6 bombardıman uçağı konuşlandırdığı belirtildi.
ABD'li Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX, geliştirdiği en güçlü uzay roketi olan Starship’in 9’uncu uçuş testini gerçekleştirdi. Yakıt sızıntısı nedeniyle irtifa sorunu yaşayan roket, fırlatmadan 30 dakika sonra havada infilak etti.
Japonya parlamentosu, yapay zekâya ilişkin düzenlemeleri içeren yasayı onayladı.