Kassam Tugayları, Batı Şeria'daki eylemin sorumluluğunu üstlendi

HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Batı Şeria'nın kuzeyindeki Şaked yerleşim yerinin hedef alınmasının sorumluluğunu üstlendi.
Kassam, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Saat 13:40'da Kassam mücahidleri, Batı Şeria'nın kuzeyinde yer alan 'Şaked' yerleşimini, uygun ateşli silahlarla hedef almayı başardı ve mücahidlerimiz üslerine sağ salim geri döndü." dedi.
Daha önce işgal medyası, beyaz bir araçtan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Shahak sanayi bölgesine doğru silahlı saldırı yapıldığına dair haberler yayınlamıştı.
Geçen Ekim ayı boyunca Filistin direnişi, Batı Şeria, Kudüs ve işgal altındaki iç bölgelerde işgal kuvvetlerine ve yerleşimcilere ait hedeflere karşı 445 nitelikli ve popüler direniş eylemi gerçekleştirdi.
Filistin Enformasyon Merkezine göre, direniş operasyonları 11 siyonist asker ve yerleşimcinin öldürülmesi, 98 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlandı.
Geçen Ekim ayında direniş faaliyetleri "niteliksel bir artışa" tanık oldu ve 28'i Cenin'de ve 24'ü Nablus'ta olmak üzere 47 silahlı eylem operasyonu ve 37 silahlı çatışma meydana geldi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.
Rusya'da Kuzey Kafkasya'daki İnguşetya Cumhuriyetinde maddi sıkıntılar nedeniyle sattığı atın, bir yıl sonra kendisine geri döndüğünü gören Müslüman adam, bu vefaya karşılık atı geri satın aldı.