Kassam Tugayları Hayfa'yı bombaladı

Şehit İzzeddin El Kassam Tugayları, Aksa Tufanı operasyonu kapsamında işgal altındaki Hayfa kentini R160 füzesiyle bombaladığını duyurdu.
İşgal altındaki şehrin çeşitli yerlerinde sirenler çalınırken, işgal ordusunun iç cephesi yerleşimcilerden barınaklara girmelerini istedi.
İbrani medyası, füzenin işgal altındaki Carmel Plajı'na düştüğünün, bu durumun şu ana kadar savaşta önemli bir gelişme olarak değerlendirildiğini söyledi.
Kassam Tugayları'nın, R160 füzesine, şehit Dr. Abdulaziz el-Rantisi'ye ve Gazze Şeridi'nden kat ettiği mesafeye atıfta bulunarak bu ismi verdiği biliniyor.
Füze, 2014 yılında işgalin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı sırasında hizmete girmişti.
Kassam ayrıca, füze birliklerinin Gazze'nin doğusundaki noktalara "Zevari" adlı kamikaze İHA'larıyla eylem düzenlediklerini bildirmişti. Öte yandan gün içinde işgal altındaki Askalan, Asdud ve Siderot bölgelerine de çok sayıda füze fırlatılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili ve Arjantin açıklarında meydana gelen şiddetli depremin ardından oluşan tsunaminin, ülkenin Antarktika üslerinin bulunduğu Antarktika kıyılarına önümüzdeki iki saat içinde ulaşması bekleniyor.
Şili ve Arjantin'in güney kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Güney Sudan'ın kuzeyindeki Warrap eyaletinde çıkan çatışmalarda en az 15 kişi öldü, 16 kişi yaralandı.
BM Gıda ve Tarım Örgütü'nden (FAO) yapılan açıklamaya göre küresel gıda fiyatları nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 1 artarak Mart 2023'ten bu yana en üst dereceye geldi.