Kenanii: İran'ın israil'e yönelik tutumu Gazze ateşkesi görüşmelerinden bağımsızdır

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasır Kanani, İran'ın İsrail'e yönelik tutumunun Gazze ateşkesi görüşmelerinden bağımsız olduğunu açıkladı.
Kenani, düzenlediği bir basın toplantısında, "İran'ın Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesini ve israil'in Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurmasını desteklemesi, misilleme yapma ve saldırganlığı cezalandırma hakkından farklıdır. Bunlar ayrı konulardır." dedi.
Ayrıca Kenani, ABD'yi arabuluculuktan ziyade müzakerelere dahil olduğu için eleştirdi ve işgalcilere Gazze'de yaptığı askeri yardıma atıfta bulundu.
Kenani, Batılı ülkeleri Heniyye suikastına ve İran'ın işgal rejimine karşı olası misillemelerine verdikleri yanıtlar nedeniyle eleştirdi ve bunu mantıksız ve uluslararası normlara aykırı olarak nitelendirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Filipinler'deki Moro İslami Kurtuluş Cephesi Lideri Hacı Murad İbrahim ile görüştü.
Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü James Elder, "Gazze'ye gelen yakıta 100 günden uzun süredir uygulanan mevcut abluka sona ermezse, çocuklar susuzluktan ölmeye başlayacak." açıklamasını yaptı.
Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen gösteride, önce Gazze’de yaşanan yıkım ve ardından İran’a yönelik saldırılar protesto edildi.
İran Devrim Muhafızları Ordusu'na ait füzeler, saat 16.00 sıralarında işgal altındaki topraklara doğru ateşlendi.