Kenya'da otobüs ile kamyon çarpıştı: en az 22 ölü
Kenya'da başkent Nairobi ile kıyı kenti Mombasa'yı birbirine bağlayan ana kara yolunda otobüs ile kamyonun çarpışması sonucu en az 22 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Polis, pazar sabahı meydana gelen kazada yaralananların hastanede tedavi altına alındığını bildirdi. Yolcuların kaza sırasında bir cenaze töreninden döndükleri belirtildi.
Makueni Bölgesi Komiseri Abdullahi Khalif, kazada hayatını kaybedenlerin sayısının artabileceğini ifade etti. Kazanın nasıl meydana geldiğine ilişkin henüz ayrıntılı bilgi paylaşılmadı.
Aynı yolda üç hafta önce de 17 kişi ölmüştü
Söz konusu kazanın, aynı kara yolunda 17 kişinin yaşamını yitirdiği başka bir kazadan yalnızca üç hafta sonra meydana gelmesi, Kenya'daki trafik güvenliği sorunlarını yeniden gündeme getirdi.
Kenya'da aşırı hız ve yol koşullarının kötü olması, trafik kazalarının başlıca nedenleri arasında gösteriliyor.
Kenya Ulusal Ulaşım ve Güvenlik Kurumu (NTSA), kazanın meydana geldiği kara yolu kesiminin daha önce de sık sık kazaların yaşandığı ve "kara nokta" olarak tanımlanan bölgeler arasında bulunduğunu bildirdi.
Kurum, söz konusu kesimdeki güvenlik sorunlarının giderilmesi için daha önce çeşitli tavsiyelerde bulunulduğunu açıkladı.
Kazanın kesin nedeni ve olayla ilgili soruşturmanın ayrıntılarına ilişkin henüz açıklama yapılmadı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bulgaristan Tekvando Federasyonu Başkanı ve Avrupa Tekvando Birliği Başkan Yardımcısı Slavi Binev, başkent Sofya'daki evinde uğradığı silahlı saldırıda öldü.
ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığının (CENTCOM), 3 Kasım'daki Kongre ara seçimleri sonrası Beyaz Saray'dan onay gelmesi halinde İran'a yönelik olası saldırı için planının hazır olduğu öne sürüldü.
İran Dışişleri Bakanı Arakçi, "Hürmüz Boğazı'nın yönetimi eskisi gibi olmayacak. Boğazdaki geçiş güzergahları, yönetim şekli ve yeni koşullar Umman ile istişareler çerçevesinde yeniden ele alınacak. Müzakere ettiğimiz hususlar var ve bunlar devam edecek." dedi.
Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasını ihlal etmeye devam eden işgalciler, gün içinde düzenledikleri saldırılarla biri çocuk 8 kişiyi şehit etti.