Kenya'da toplu fil ölümlerinin nedenleri araştırılıyor: Siyanür şüphesi öne çıkıyor
Kenya'da ölen fil sayısı 16'ya yükseldi. İlk laboratuvar incelemelerinde, bazı örneklerde siyanüre rastlandığı ancak kesin ölüm nedeninin ve siyanürün kaynağının belirlenmesi için testlerin sürdüğü bildirildi.
Kenya'da 24 Haziran’dan bu yana ölen fil sayısının 16'ya çıktığı bildirildi.
Kenya Yaban Hayatı Servisinden (KWS) yapılan açıklamada, Amboseli ve çevresinde yaşanan 16 fil ölümüne ilişkin incelemelerin devam ettiği belirtildi.
Bölgede, ilk fil ölümünün 24 Haziran'da kayda geçtiği, bir filin daha ölmesiyle ise bu sayının 16'ya yükseldiği kaydedildi.
Ölen fillerin çoğunun dişi ve yavrulardan oluştuğu, bazı hayvanlarda ölümden önce güçsüzlük, kısmi felç ve solunum güçlüğü görüldüğü ifade edildi.
Nairobi Üniversitesinde yapılan ilk laboratuvar incelemelerinde, bazı örneklerde siyanüre rastlandığı ancak kesin ölüm nedeninin ve siyanürün kaynağının belirlenmesi için testlerin sürdüğü bilgisi paylaşıldı.
Yetkililer, bulaşıcı bir hastalığa ilişkin bulguya rastlanmadığını, bölgedeki su, toprak ve bitkilerden alınan örneklerin de incelendiğini bildirdi.
Amboseli çevresindeki çiftçiler, "fil ölümlerinin tarımda kullanılan kimyasallardan kaynaklandığı" yönündeki iddiaları reddetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Washington'daki federal temyiz mahkemesi, ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'da 400 milyon dolarlık devasa yeni bir balo salonu inşa etmesinin yasa dışı olduğuna hükmetti ve yönetimin Yüksek Mahkeme'ye başvurmasına olanak tanımak için kararı 14 günlüğüne askıya aldı.
Çin'in Sichuan eyaletinde meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremde 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.
Ukrayna’daki yıkıcı savaşın yönetiminde gösterdiği zafiyetler nedeniyle eleştirilen Zelenskiy, uluslararası arenadaki sıkışmışlığını aşabilmek adına tartışmalı adımlar atmaya devam ediyor.
Suriye Sağlık Bakanlığı, Şam'ın Ceramana (Jaramana) banliyösünde yolcu minibüsüne düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin bulunduğuna ilişkin önceki açıklamasını düzelterek, patlamada can kaybı yaşanmadığını bildirdi.