Kırgızistan ile Çin arasında anlaşma

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un Çin ziyaretinde iki ülke, Kuşak ve Yol Girişimi işbirliğinin sürdürülmesi ve kapsamlı stratejik ortaklığın derinleştirilmesi konusunda anlaştı.
Çin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, Kırgız mevkidaşı ile Pekin'de Büyük Halk Salonu'nda bir araya geldi.
Şi, görüşmede, Çin'in Kırgızistan'ın kendi ulusal koşullarına uygun kalkınma yolunu izlemesini desteklediğini ve Kırgızistan ile kalkınma stratejilerini daha fazla uyumlaştırmaya ve devlet yönetimi alanında tecrübe paylaşımını genişletmeye hazır olduğunu kaydetti.
Şi, iki ülke arasında Kuşak ve Yol Girişimi bağlamında işbirliğini ilerletmeyi istediklerini, Çin-Kırgızistan-Özbekistan Demiryolu projesini yüksek kalite ve standartlarda gerçekleştirmek için ortak çaba gösterilmesi gerektiğini belirtti.
Şi, iki ülke arasında e-ticaret, büyük veri ve yapay zeka gibi alanlarda işbirliğini geliştirerek ekonomi için yeni büyüme çağrısı yaptı.
Kırgız lider Caparov da, Çin ile Kuşak ve Yol işbirliğini geliştirmeyi, sanayi, ticaret, yatırım, ulaştırma, e-ticaret ve eğitim alanlarında işbirliğini geliştirmeyi istediklerini ifade etti.
Görüşmenin ardından iki ülke arasında yeni dönemde kapsamlı stratejik ortaklığın derinleştirilmesine ilişkin ortak açıklama ile diplomasi, ekonomi, ticaret ve tarım alanlarında işbirliği protokolleri imzalandı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD-Çin ticaret anlaşması ve Powell'ın görevden alınacağı iddiaları petrol fiyatlarını yukarı taşıdı.
Gazze’deki soykırımı eleştiren bir paylaşımı nedeniyle görevden alınan Avustralyalı sunucu Antoinette Lattouf, ABC kanalına karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, sunucunun siyasi görüşü nedeniyle işten çıkarıldığını hükme bağladı.
Yemen Ensarullah Hareketi lideri Abdulmelik El-Husi, Filistin'e desteğin süreceğini ve işgal rejiminin deniz ulaşımını Kızıldeniz'de engelleyeceklerini açıkladı.
İşgalci ABD Başkanı Donald Trump'ın, siyonist rejim sözde başbakanı Netanyahu'nun yargı sürecinin sona erdirilmesi çağrısı, Gazze'deki soykırımı bitirmek için yürütülen kapsamlı diplomatik hareketin bir parçası olduğu öne sürüldü.