Kolombiya, depremden etkilenen bölgelerde olağanüstü hal ilan etti
Kolombiya Devlet Başkanı Abelardo de la Espriella, 10 Ağustos depreminden etkilenen ülkenin bazı bölgelerinde 30 günlük ekonomik, sosyal ve ekolojik acil durum ilan eden bir kararname imzaladı.
Bogota'da yapılan bir kabine toplantısının ardından imzalanan kararname, hükümetin ciddi bir kamu felaketi olarak nitelendirdiği duruma yanıt verme çabası kapsamında Valle del Cauca, Risaralda ve Caldas dahil olmak üzere etkilenen 15 bölgeyi kapsıyor.
De la Espriella, acil durum önlemlerinin sadece hasar gören evlerin yeniden inşasını değil, aynı zamanda okullar ve hastaneler de dahil olmak üzere işletmeleri ve temel kamu altyapısını da restore etmeyi amaçladığını söyledi. Kolombiya'nın cumhuriyet tarihindeki "en karmaşık" mali durumla karşı karşıya olduğunu ve bu nedenle olağanüstü önlemlerin gerekli olduğunu belirtti.
Abelardo de la Espriella, mevcut ulusal ihtiyaçları karşılamak için önceki yönetimden kalan bazı öncelikli olmayan programlara yapılan harcamaları kısacağını, ancak en savunmasız kişilerin bundan etkilenmemesini sağlayacağını söyledi.
Kolombiya Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi'nin Çarşamba akşamı açıkladığı verilere göre, Kolombiya'nın batısında meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde 319 kişi hayatını kaybetti, 4 bin 469 kişi yaralandı ve 260 kişi kayıp. Depremin ardından toplam 364 kişi de enkaz altından kurtarıldı.
Birim, 15 kentteki 476 belediyeyle birlikte yaklaşık 272 bin 830 kişinin felaketten etkilendiğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Flores bölgesinde 15 Ağustos'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 71'e yükseldiği bildirildi.
ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’la savaş sırasında ABD askerlerinin yaşadığı kayıplara ilişkin veri tabanını güncelledi. Yeni kayıtlarda 50’den fazla yaralı yer alırken, 28 Şubat’tan bu yana 18 ABD askerinin öldüğü, 757 askerin yaralandığı bildirildi.
Çin'in kuzeyindeki bir şehirde ticari bir işletmede çıkan yangında 8 kişi hayatını kaybetti.
Moğolistan genelindeki genel eğitim okullarında her türlü sosyal medya kullanımının yasaklanacağı bildirildi.