Kolombiya'da 7,4 büyüklüğünde depremde 20 kişi öldü
Kolombiya'da 7,4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası ilk belirlemelere göre en az 20 kişi hayatını kaybetti.
Yerel medyaya göre Kolombiya'nın batısındaki Pereira kentinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde en az 20 kişi hayatını kaybetti.
Choco Valisi Nubia Carolina Cordoba-Curi , X hesabında yaptığı açıklamada , “Choco bölgesinde büyük bir deprem yaşadık. Artçı sarsıntılar konusunda endişeliyiz. Depremin merkez üssü San Jose del Palmar yakınlarında olmasına rağmen, başkent Quibdo'da yaralanmalar ve binalarda önemli hasarlar var. Hasar tespit çalışmalarına başladık ve ilk resmi raporu kısa süre içinde yayınlayacağız.” dedi.
Kolombiya ve Ekvador'daki yetkililer, acil durum ekipleri depremin etkisini değerlendirirken, etkilenen bölgelerdeki sakinleri teyakkuzda kalmaya çağırdı.
Başkent Bogotá'da deprem, insanların sokaklara kaçmasıyla birlikte araç ve bina alarmlarının çalmasına neden oldu.
Bogotá Belediye Başkanı Carlos Galán, depremin hemen ardından sosyal medyada yaptığı açıklamada, herhangi bir yaralanma olmadığını ve binalarda sadece bazı çatlaklar oluştuğunu belirtti.
Galán, “Bogotá'da ciddi bir yapısal hasar bildirilmedi, bu nedenle kaynaklarımız ülkenin hizmetindedir. Etkilenen şehirlerle dayanışma içindeyiz. Bu acil durumu ele almaya ve gerektiği gibi yardım sağlamaya devam edeceğiz.” diye yazdı.
Haber kanalları, Eje Cafetero adlı turistik bölgedeki Pereira ve Manizales gibi şehirlerde de binaların yıkıldığına dair görüntüler yayınladı.
Kolombiya'nın Pereira kentinin belediye başkanı, orada 18 kişinin öldüğünü söyledi.
Associated Press'in haberine göre Manizales'te iki kişi hayatını kaybetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yunanistan'da Batı Nil virüsü vakalarındaki artış sağlık çevrelerinde endişeyi artırırken Atina Doktorlar Birliği, yetkililere sivrisineklerle mücadele çalışmalarının kapsamının genişletilmesi çağrısı yaptı.
Tayland'da eski milletvekili Chalong Reawraeng'in, başkent Bangkok'ta eski bir polis yetkilisi ve yerel yönetici Thongchai Yenprasert'i silahla vurarak öldürdüğü, ardından olay sırasında YouTube üzerinden canlı yayın yapan siyasi yorumcu Anchalee Paireerak'i telefonla arayarak cinayeti anlattığı bildirildi.
İngiltere merkezli Radio Caroline’da, Kral 3. Charles’ın öldüğü yönünde gerçeğe aykırı anonsların yayınlanması nedeniyle medya düzenleyicisi Ofcom tarafından ihlal kararı verildi.