Kopenhag'da bir meydan "Filistin" adını aldı

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir meydana "Filistin" adı verildi. Belediye Meclisi tarafından onaylanan karar, 1 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da, şehir merkezindeki bir meydana "Filistin" adı verildi. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Kopenhag Belediye Meclisi’nde yapılan oylamada, 55 üyenin 29’u öneriye "Evet" diyerek kararı kabul etti.
Uzun süredir tartışılan isim değişikliği, 1 Nisan itibarıyla resmiyet kazanacak. Daha önce Ağustos 2023’te dört parti tarafından sunulan benzer bir öneri Meclis'te görüşülmeden ertelenmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.