Kudüs Seriyyeleri: Bir siyonist esir intihar girişiminde bulundu

Filistin İslami Cihad'ın silahlı kanadı Kudüs Tugaylarının Sözcüsü Ebu Hamza, işgal rejiminin geciktirdiği ateşkes nedeniyle bir siyonist esirin intihar girişiminde bulunduğunu ancak mücahitlerin onu kurtarmayı başardığını bildirdi.
Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, Telegram kanalından yaptığı açıklamada Netanyahu hükümetinin, esirlerin serbest bırakılması için yapılan müzakereleri; akamete uğratması ve geciktirmesine yol açan yeni koşullar getirmesinin ardından psikolojik durumu nedeniyle bir esirin intihara teşebbüs ettiğini bildirdi.
Ebu Hamza, üç gün önce intihar girişiminde bulunan esirin hayatının Seriyyelerin sağlık ekibi tarafından kurtarıldığını ifade ederek, intihar girişiminde bulunan esirin, Gazze'de tutulan siyonist esirlerin, işgal zindanlarında tutulan Filistinli esirlerle takasını öngören ateşkes anlaşmasının ilk aşamasında serbest bırakılmasının planlanmasında yer aldığını aktardı.
Ebu Hamza, "Esirin, intihar girişiminin ardından Kudüs Seriyyelerinin, esirler için güvenlik ve emniyet tedbirlerini sıkılaştırma kararı aldığını" kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hawaii'deki Kilauea Yanardağı, aralık ayından bu yana 35'inci kez patlayarak, lav püskürttü.
Romanya'nın başkenti Bükreş bir apartmanda meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.
Gazze’deki Sivil Savunma İdaresi, uluslararası toplumun çifte standart uyguladığını belirterek, yaklaşık 10 bin Filistinlinin hâlâ enkaz altında bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarına yeterli desteğin verilmediğini açıkladı.
İşgal medyası Yedioth Ahronoth gazetesi, işgal ordusunun Gazze Şeridi'ndeki işgalci esirleri kurtarmak için gerçekleştirdiği operasyonların başarısızlıkla sonuçlandığını yazdı.