Kudüs Valiliğinden işgalin suçlarına ilişkin rapor

Batı Şeria'daki Kudüs Valiliği, işgalci siyonist rejimin, geçtiğimiz şubat ayı boyunca 8 kişiyi şehit ettiğini, 14 siyonist yerleşimci saldırısının gerçekleştiğini bildirdi.
Kudüs Valiliği Halkla İlişkiler ve Medya Birimi, işgal altındaki Kudüs şehrinde siyonist işgal rejiminin suçlarına ilişkin Şubat ayına ait raporu yayımladı.
Buna göre işgal altındaki Kudüs şehrinde siyonist saldırılardaa ikisi çocuk 8 kişi şehit edildi, 12 kişi de yaralandı. Kudüs'te yaklaşık 14 siyonsit yerleşimcinin saldırısı kaydedildi.
Şubat ayında işgalciler 4 Kudüslü şehidin naaşı alıkoyarken halen 40 şehidin naaşı işgalin morglarında ve mezarlıklarında alıkonulmuş vaziyette duruyor.
Rapor, işgal altındaki Kudüs şehrinde işgalci yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik saldırılarında bir artış olduğunu ortaya koydu.
İşgal altındaki Kudüs şehri genelinde 10 çocuk ve 9 kadın olmak üzere 151 kişi esir alındı, 25 kişi işgal zindanlarına konuldu.
Raporda, işgal rejiminin yaklaşık 6 yeni yasadışı yerleşim projesini onayladığı, işgal yetkililerinin de daha önce onaylanan projeleri uygulamaya başladığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bolivya'da içinde 5 yolcunun bulunduğu uçağın kaybolduğu bildirildi.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (UNOCHA), işgal rejiminin 2 aydır tüm insani yardım ve tıbbi malzemelerin girişlerini engellemesiyle Gazze'de gıda stoklarının çoğunlukla tükendiğini ve suya erişimin imkansız hale geldiğini belirtti.
Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu’nun “Conscience” gemisine Malta açıklarında düzenlenen saldırıyı kınadı.
Yemen'deki direniş hareketi Ensarullah, işgal altındaki Hayfa'da siyonist düşmanın "hayati hedeflerinden" birini daha hipersonik balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu.