Kum fırtınası Irak'ta 5 kişinin ölümüne neden oldu

Irak'ın Selahaddin eyaletine bağlı Tuzhurmatu’da 5 kişi kum fırtınası nedeniyle hayatını kaybetti.
Irak'ta yoğun kum fırtınası hayatı olumsuz etkiledi. Görüşme mesafesinin 50 metrenin altına düştüğü bazı yerlerde ise iki adım ötesinin dahi görülmediği belirtiliyor.
Yerel basında yer alan haberlerde Selahaddin eyaletine bağlı Tuzhurmatu'da 5 kişinin toz fırtınası nedeniyle hayatını kaybettiği kaydedildi.
Tuzhurmatu Hastanesi Müdür Yardımcısı Şêrwan Ebdulrehîm, basına yapmış olduğu açıklamada, birçok kişinin solunum güçlüğü çektiğini, 21 kişinin hastaneye başvurduğunu ve bunlardan 5'inin ise hayatını kaybettiğini ifade etti.
Ölenlerin yaşlarının 43 ile 86 arasında değiştiğini ifade eden Ebdulrehim, yaşanan olayın benzeri görülmemiş bir olay olduğunu belirterek "halkı gerekmedikçe evlerinden çıkmamaya, şayet çıkmak zorundalarsa maske takmalarını davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Kum fırtınasının birkaç gün daha süreceği belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Özgürlük Koalisyonu Filosu (Freedom Flotilla Coalition-FFC), siyonist rejimin Gazze'ye yönelik ablukasını kırmak amacıyla İtalya'dan yola çıkan 11 geminin yoluna devam ettiğini duyurdu.
Hindistan, 2020'de askıya alınan Çin ile direkt uçuşların yeniden başlayacağını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’nın askeri sanayi kuruluşları ile gaz ve enerji altyapısına ait tesislerin uzun menzilli, yüksek hassasiyetli füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığını duyurdu.
Japonya'da iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP), istifa edeceğini bildiren LDP lideri ve Başbakan İşiba Şigeru'nun yerini alacak ismi 4 Ekim'de belirleyecek.