Kuzey Kore birçok balistik füze fırlattı
Kuzey Kore'nin birden fazla balistik füze fırlattığı ve füzelerin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğü belirtildi.
Japon Sahil Güvenlik Teşkilatı'ndan yapılan açıklamaya göre, muhtemelen Kuzey Kore tarafından fırlatılan bir balistik füze düştü.
Füze Japon Denizi'nde Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştü.
Japon Sahil Güvenliği, bölgedeki gemileri füze enkazından uzak durmaya ve tespit etmeleri halinde derhal Japon yetkililerle iletişime geçmeye çağırdı. Bölgede herhangi bir gemi hasarı bildirilmedi.
Güney Kore ordusu da Kuzey Kore'nin Pyongyang yakınlarındaki bir bölgeden doğuya doğru yaklaşık birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattığını bildirdi.
Japon medyasına göre Japonya Savunma Bakanı Shinjiro Koizumi, Yeni Delhi ziyaretinde yaptığı açıklamada, "Füzelerin Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düştüğüne inanılıyor ve ayrıntıları analiz etmek için Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore ile yakından çalışıyoruz." dedi.
Başbakan Sanae Takaichi, ilgili devlet kurumlarına bilgi toplama ve analiz etme, kamuoyuna doğru güncellemeler sağlama ve uçak ve gemilerin güvenliğini sağlama konusunda azami çaba göstermeleri talimatını verdi.
Bu, Kuzey Kore'nin bu ay içinde gerçekleştirdiği üçüncü balistik füze fırlatmasıydı; daha önce 6 Ağustos ve 12 Ağustos'ta da füze fırlatılmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev ve çevresine yönelik gece boyunca süren geniş çaplı hava saldırısında, Ukrayna'nın füze ve insansız hava aracı (İHA) üretimiyle bağlantılı askeri tesislerinin hedef alındığını bildirdi.
Hong Kong merkezli holding şirketi CK Hutchison, Panama Kanalı'nın iki ucundaki limanların Panama hükümeti tarafından devralınmasının ardından ülkeden 1,5 milyar doların üzerinde tazminat talep etti.
Resmi Kore Merkezi Haber Ajansı (KCNA), Amerika Birleşik Devletleri ve Güney Kore arasında düzenlenen Ulchi Özgürlük Kalkanı askeri tatbikatının "Kore Yarımadası'ndaki gerilimleri yeniden savaş eşiğine getirdiğini" belirtti.