Lavrov, AB üyesi Malta'ya gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın AB üyesi Malta'ya ziyaret gerçekleştirecek.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Ukrayna savaşı başladığından bu yana ilk kez bir AB üyesi bir ülkeye ziyaret gerçekleştirecek.
Lavrov, yarın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’na katılmak üzere Malta'ya gidiyor.
Bu ziyaret, Şubat 2022'de Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından bu yana Lavrov'un bir AB üyesi ülkeye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olacak.
Lavrov, 5-6 Aralık tarihlerinde Malta'da yapılacak zirvede Rusya heyetine başkanlık edecek.
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya-Ukrayna savaşından sonra Avrupa Birliği’nin Rusya’ya ve şahsına yönelik yaptırımları nedeni ile geçtiğimiz yıllarda AB ülkelerine planlanan seyahatlerini iptal etmiş, bu yaptırımlardan sonra Avrupa’ya bir ziyaret gerçekleştirememişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin Tahran’ın doğusuna düzenlediği son saldırıda, Narmak semtinde 5 sivil şehit oldu, 20 kişi yaralandı.
İran Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü, Tahran'a yönelik saldırıların arkasında siyonist rejimle birlikte ABD'nin olduğunu açıkladı. Sözcü, iki ülkenin "büyük bir tokat" yiyeceğini vurguladı.
Siyonist rejimin Tahran'a yönelik hava saldırılarının ardından şehit edildiği iddia edilen İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri'nin hayatta olduğu ve operasyon merkezinden süreci yönettiği açıklandı.
Siyonist rejimin İran’a yönelik saldırısı sonrası Irak, güvenlik gerekçesiyle hava sahasını tüm uçuşlara kapatırken riskin sürdüğü uyarısıyla birlikte tüm havalimanlarındaki uçuşlar askıya alındı.