Lavrov: İran asla provokatif eylemlere boyun eğmeyecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, HAMAS'ın Siyasi Büro Başkanının suikastının İran'ı kışkırtma girişimi olduğunu belirterek, İran'ın asla provokatif eylemlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.
Rusya Dışişleri Bakanı, şu anda işgal altındaki Tel Aviv'in, komşu ülkelerin müdahalesiyle İran ve işgal rejimi arasında büyük bir savaş başlatmak isteyen tek taraf gibi göründüğünü belirterek "israil, bölgedeki mevcut durumu ve fırsatları kendi lehine kullanma niyetini gizlemiyor." ifadelerini kullandı.
Lavrov, İsmail Heniyye'ye Tahran’da yapılan suikastın İran'ı kışkırtmak için bir eylem olduğunu ifade ederek "Batılılar İran'ı kışkırtmaya çalışırken, İran provokatif eylemlere boyun eğmek istemiyor ve kesinlikle büyük bir savaşa girmek niyetinde değil." dedi.
Lavrov ayrıca Ankara ve Şam arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine yönelik çabalara değinerek, "Yakın gelecekte Rusya, İran, Türkiye ve Suriye’nin Ankara ve Şam arasında müzakereler düzenlemek için bir toplantı yapması mümkün olabilir" açıklamasında bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hava Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları, Karayip açıklarında Venezuela'ya ait balıkçı tipi bir tekneye hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, 3 Venezuelalı hayatını kaybetti.
Almanya'nın Rheinland-Pfalz eyaletinde yer alan Eifel bölgesinde, küçük uçak düştü, 2 kişi hayatını kaybetti.
Siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne yönelik aç bırakma politikası sonucu çocuk ölümleri yaşanırken, Nasır Hastanesi'nde yetersiz beslenme nedeniyle tedavi altına alınan bebek ve çocuk sayısında artış yaşanıyor.
Meksika'nın güneybatısındaki Yucatan eyaletinde minibüs ile tır'ın çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 15 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi yaralandı.