Libya Meclisi: İşgal rejimi destekleyen ülkelerin büyükelçileri ülkeyi terk etsin

Siyonist işgal rejimin Gazze'de sivillere yönelik katliamlarının devam etmesi ve Batılı ülkelerin bu rejimin saldırılarına destek vermesi üzerine Libya Meclisi, bu rejimi destekleyen ülkelerin büyükelçilerinin ülkeyi terk etmelerini istedi.
Libya Meclisi yayınladığı bildiri ile siyonist rejimi destekleyen ülkelerin büyükelçilerinin ülkeyi terk etmelerini istedi.
Ayrıca meclis aldığı başka bir kararda da siyonist rejimin saldırılarını destekleyen ülkelerin desteklerini sürdürmeleri halinde, Libya'dan bu ülkelere yapılan petrol ihracatının durdurulacağını bildirdi.
Libya Meclisi, Gazze'de yaşananları bir soykırım olarak değerlendirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı Friedrich Merz, ülkenin Gazze'de kullanılabilecek askeri teçhizatın ihracatına "başka bir duyuruya kadar" izin vermeyeceğini söyledi.
Çin’de son iki gündür devam eden yoğun yağışlar, ani sel ve heyelanlara neden oldu; yaşanan felaketlerde 10 kişi öldü, 33 kişiden ise haber alınamıyor
İngiltere Başbakanı Keir Starmer, işgalci rejimin Gazze'ye yönelik saldırıyı tırmandırma politikasını yeniden gözden geçirmeye çağırdı ve daha fazla kan dökülmesi ve barış umutlarının azalması konusunda uyardı.
ABD Hazine Bakanlığı, yaptırımları delmek ve gelir elde etmekle suçladığı 18 İranlı kişi ve kuruluşa yaptırım kararı aldığını duyurdu.