Lübnan'da ekonomik kriz gittikçe derinleşiyor

Ülkenin içerisinden geçtiği siyasi sorunların yanı sıra, tüm dünyayı etkileyen Covid-19 salgını nedeniyle Lübnan'daki ekonomik kriz gittikçe daha da derinleşiyor.
Lübnan, 1975-1990 yılları arasında yaşanan iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.
Ülkede kamu borcu 90 milyar doları aşarken, Lübnan Uluslararası Para Fonu'ndan (IMF) borç almak için görüşmelere başladı.
Lübnan lirasının istikrarsız durumu ve değer kaybı, gıda fiyatlarındaki yükselişi de beraberinde getiriyor. Alım gücü düşen halk, marketlerde ve pazar yerlerinde temel ihtiyaç malzemelerini karşılamakta zorlanıyor.
Elektrik kesintilerinin yaygın bir hal aldığı Lübnan'da ekmek fiyatları da tırmanışa geçti. Bu kapsamda Lübnanlıların, fırınların önünde uzun kuyruklar oluşturduğu belirtiliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Irak'ın başkenti Bağdat'ta bugün 34. Arap Birliği Olağan Zirvesi ile 5. Arap Kalkınma Zirvesi başladı. Zirveye Arap ülkelerinin liderleri, BM, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Körfez İşbirliği Konseyi temsilcileri ile Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan çok sayıda davetli katılıyor.
İspanya, Norveç, İzlanda, İrlanda, Lüksemburg, Malta ve Slovenya liderleri, Gazze'de yaşanan insani kriz karşısında siyonist rejimi sert şekilde uyararak, ablukayı kaldırmaya ve derhal ateşkes sağlamaya çağrı yaptı.
Gazze'yi sahil beldesine çevirmek isteyen Trump yönetiminin 1 milyon Filistinliyi zorla Libya'ya göndermeyi planladığı ortaya çıktı. Planın karşılığında Libya'ya milyarlarca dolar vaat edildiği belirtiliyor.
Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Donetsk bölgesinde 6 yerleşim birimini ele geçirdiklerini duyurdu.