Gazze’de hamile kadınlar açlıkla boğuşuyor

Siyonist rejimin uyguladığı kuşatma nedeniyle Gazze’deki hamile kadınlar vitamin, gıda ve tıbbi bakımdan tamamen mahrum kaldı. Açlığın pençesindeki anneler, çocuklarını sakat ya da ölü doğurma korkusuyla yaşıyor.
Gazze’de hamile kadınların yaşadığı acı sadece doğum sancılarıyla sınırlı değil. Siyonist rejimin aylardır süren ablukası ve yardım girişlerini engellemesi sonucu, anneler bir yandan açlıkla, diğer yandan gebelik komplikasyonları ve doğumda oluşabilecek bebek deformasyonlarıyla mücadele ediyor.
Gazze’deki eczanelerde, sağlık merkezlerinde ve hastanelerde hamile kadınlar için gerekli olan vitaminler, demir takviyeleri ve temel besin maddeleri tamamen tükenmiş durumda. Çünkü işgalci rejim, üç aydır bu tür ürünlerin bölgeye girişini yasakladı. Bu durum, açlık krizinin özellikle anne adaylarını ve bebeklerini hedef aldığı yönündeki endişeleri artırıyor.
Gazze'deki doktorlar durumu bir insanlık trajedisi olarak tanımlıyor. Kadın doğum uzmanı Dr. Adli el-Hac, gözyaşları içinde şu açıklamayı yapıyor:
"Bu dünyada hiçbir yerde, hamile kadınlara böyle bir soykırım uygulanmadı. Haftalardır ekmek bile yiyemeyen kadınlar var. Bu durum düşükler, erken doğumlar, sakat doğumlar ve anne ölümleriyle sonuçlanıyor."
Son uluslararası raporlara göre Gazze'deki 60 bini aşkın hamile kadın, temel sağlık hizmetlerinden ve gıda desteğinden tamamen yoksun. Raporda ayrıca, 470 bin kişinin kıtlık seviyesinde açlık yaşadığı, bu sayının geçen yıla göre neredeyse ikiye katlandığı belirtiliyor.
Birleşmiş Milletler Soykırım Sözleşmesi’ne göre, doğumların engellenmesi ve annelerin bilinçli şekilde aç bırakılması, "zorla doğumları engelleme" yoluyla soykırım suçu sayılıyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Terör siyonist rejiminin sözde ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde insani yardım bekleyen Filistinlilere yönelik bir saldırı daha gerçekleştirdi. Saldırıda 20 kişi şehit olurken 246 kişi de yaralandı.
İşgalci siyonist rejim, son 48 saat içinde 7 Filistinli kadını daha alıkoyarak zindanlardaki kadın esir sayısını 47’ye çıkardı. Aralarında üniversite öğrencileri ve annelerin de bulunduğu kadınlar ağır hak ihlalleriyle karşı karşıya.
İran İslam Cumhuriyeti, siyonist rejimin ve ABD'nin nükleer tesislerini hedef alan saldırılarına karşılık olarak "Sadık Vaat 3" operasyonunun 21. dalgasını başlattı. İranlı yetkililer, bu kapsamda Hayfa, Tel Aviv, Kudüs ve güneydeki işgal bölgelerinde bulunan askeri hedeflerin karadan karaya füzeler ve gelişmiş İHA'larla vurulduğunu açıkladı.
Siyonist rejim, işgal altındaki Kudüs'te Mescid-i Aksa'ya yönelik baskılarını tırmandırıyor. İşgalciler, Aksa'yı üst üste onuncu gün de ibadete kapatarak Müslümanların kutsal mekâna girişini engelledi.